Dag 6 : San Diego

13 juli 2013

We beginnen ons rondje door San Diego met een bezoek aan het vliegdekschip USS MIDWAY.

De USS Midway heeft een 47-jaar oude carrière. Het schip werd nog ingezet in 1945 op het einde van WO II en diende als vlaggenschip in de operatie Desert Storm (Golfoorlog) in 1991. Geen enkel schip werd zo lang gebruikt als de USS Midway.

Mijn zoon is een legerfan en vorige keer dat we hier waren was er te weinig tijd. Dus nu wordt het schip aan een grondig onderzoek onderworpen.
Niet echt mijn ding, maar ja, voor elk wat wils.Vanop het dek heb je mooi zicht op de baai, de navy basis aan de overkant, en de Coronado Bridge (verbind het centrum met schiereiland Coronado)

Het is heerlijk in het zonnetje.


De voormiddag loopt al op zijn einde.

We parkeren bij Westfield Horton Plaza. Daar checken we als ze bij Sanrio speciaal schoolgerief hebben. Helaas bijna alles is van Hello Kitty (en laten we dat net niet nodig hebben). Snel nog even langs GameStop.

Tegenover ligt Hard Rock Café en daar gaan we lunchen.


We steken de baai over via de Coronado Bridge.
Van boven op de brug heb je een mooi zicht op het schiereiland met het Hotel Del Coronado (in het midden van de foto) en zelfs op de overkant van de baai (Cabrillo National Monument)


De bedoeling is om bij Hotel Del Coronado naar het strand te gaan en een ijsje te eten.
Maar het is zo ontzettend druk (het is zaterdag). Geen parkeerplaats, veel volk.
We besluiten naar de stad terug te rijden.
De volgende bestemming wordt Old Town.
(parkeren kan makkelijk in Calhoun Street)

De tijd lijkt daar wel enkele eeuwen teruggedraaid.


Centraal gelegen is er de Plaza, die men heel onmexicaans Washington Square genoemd heeft. Daarrond liggen huizen in Spaans/Mexicaanse stijl.
Er zijn enkele kleine musea, een oude school, winkeltjes. Je kan er Mexicaans gaan eten of gewoon van een ijsje genieten !!!

De smid bij de stallen geeft demonstraties en we raken aan de praat. Naast smid is hij ook schrijnwerker. Hij laat ons enkele van zijn werkjes zien. Wat is dit een goede verteller.Voor we naar SeaWorld gaan stoppen we nog even bij ons hotel (ligt toch op de weg). De korte broeken worden geruild voor lange broeken, de sandalen voor dichte schoenen en we nemen een trui mee. 's Avonds koelt het sterk af en trekt de wind aan.

Voor ons bezoek van vandaag maken we gebruik van ons combi-ticket met Universal Studios (zie pagina 'To Do' op deze site)
We bezoeken oa de pinguïns, ijsberen, beluga's, haaien. Mijn zoon gaat in de Journey to Atlantis en uiteraard nog enkele keren in de Manta.
De keuze voor avondeten is gevallen op pizza bij Mama Stella's Pizza Kitchen. Net als enkele jaren geleden valt de pizza weer goed mee. Maar we passen voor het dessert. (hoe krijgt iemand dit binnen?)


Dan is het tijd om nog eens te genieten van de show Shamu Rocks.
Dit blijft indrukwekkend.Na het vuurwerk kort ritje terug naar ons hotel, ik ben blij mijn bed te zien.

(tijdens vorige vakanties deden we San Diego ook al aan vandaar dat we niet alle toeristische punten bezoeken)