Dag 9 : Sherman Oaks - LA - Santa Monica

16 juli 2013

Ontbijten doen we bij Denny's, naast het hotel gelegen. Handig.

We vertrekken op tijd want we willen naar
Griffith Park & Observatory voor het Hollywood sign en een zicht op Los Angeles. Best is van dit vroeg op de dag te doen, anders heb je troebel zicht door de smog.

Na de standaardfoto's brengen we ook nog een bezoek aan het observatorium zelf.
Next stop Hollywood.

We vinden snel een plaatsje voor de auto bij Hollywood Boulevard. Het is 10 minuutjes wandelen via de Walk of Fame naar het Dolby Theatre. Jammer, ze hebben geen rode loper voor me uitgerold.
Natuurlijk bezoeken we ook TCL Chinese Theatre (voorheen Grauman's, maar het werd overgenomen).
Enkele straatartiesten laten hun kunstjes zien. Oké ze doen het voor het geld, maar ze zijn wel echt goed.
Als echte fans van Hard Rock Café gaan we daar dan ook naartoe voor de lunch.
We kopen nog wat souvenirs en vinden een vrije ster. Voor ... ?


Op weg naar Beverly Hills rijden we over Sunset Boulevard naar Greystone Mansion - Park. Indrukwekkend huis, mooie tuinen en zichten op de stad. Het wordt gebruikt als filmlocatie.Verder via Sunset Boulevard langs The Beverly Hills Hotel naar hartje Beverly Hills, Rodeo Drive. Voor de gelegenheid heeft mijn zoon zijn teenslippers aangedaan. Zo gaan we er zeker niet opvallen.


Tijd om naar richting Santa Monica en ons hotel Carmel by the Sea te gaan.
Qua ligging is dit een toplocatie. Ik ben hier al bijna vaste klant en ben dan ook verrast dat ze nu wel wifi hebben. Je moet er wel veel te veel voor betalen. Het hotel heeft dringend een make-over nodig.


's Avonds wandelen we naar Santa Monica Pier.
Na zonsondergang melden we ons aan bij Bubba Gump Shrimp Company. Het is altijd erg druk dus geven ze je een buzzer mee die trilt wanneer ze een tafeltje voor je hebben.
We wandelen naar het einde van de pier en terug langs Pacific Park, een klein 'amusement park'.Bij Bubba Gump Shrimp Company staat alles in het teken van de film Forrest Gump.
Het begint een goed verspreide keten te worden. Ze zijn gekend om hun garnalen maar je kan er ook iets anders eten: salade, vis.
Wij zijn fan. Op volgende locaties gingen wij er al eten: San Francisco, Santa Monica, Monterey, Universal City (Hollywood) en Denver.

We kruipen vroeg in ons bed. Morgen om 9 u afspraak met Kai voor een surfles.