Dag 7 : San Diego - Sherman Oaks


14 juli 2013

Opstaan rond 8 u is goed vandaag.
We plannen geen heel drukke dag.

Voor we weggaan uit San Diego rijden we nog naar Cabrillo National Monument.
Het werd opgericht ter ere van Juan Rodriguez Cabrillo, die in 1542 op de Californische kust stootte.


We wandelen het Bayside Trail dat ons oa langs het Visitor Center en Old Point Loma Lighthouse brengt.
Van op deze heuvel heb je een prachtig zicht op de baai en de Stille Oceaan.
In San Diego hebben veel afdelingen van het leger een vestiging. Er is een grote militaire haven en luchtmachtbasis. Marineschepen varen af en aan en vanaf de luchtmachtbasis stijgen verschillende gevechtsvliegtuigen op.

Wanneer de walvissen van noord naar zuid trekken (en andersom ook uiteraard) kan je ze vanaf hier voorbij zien trekken.

Beneden aan de heuvel ligt het nieuwe Point Loma Lighthouse. We maken enkele stops bij de kliffen.Op weg naar de Interstate stoppen we nog bij Fort Rosecrans National Cemetery.

Rijen en rijen witte grafstenen. In totaal meer dan 100.000 graven.
Een mens wordt er stil van.We zetten onze reis verder richting LA. De rit verloopt vandaag (gelukkig) zeer vlot.Ons volgend doel is het California Science Center.Sinds oktober 2012 wordt de spaceshuttle Endeavour (op pensioen sinds 2011) er tentoongesteld.

Nu wist ik wel dat een spaceshuttle geen klein vliegerke is maar als je er dan bij (of liever onder) staat, is het toch wel indrukwekkend.

We kunnen ook goed de beroemde 'tegeltjes' zien die de romp bedekken. Onrechtstreeks komen we ook een landgenoot tegen. In 1992 ging Dirk Frimout met een gelijkaardige spaceshuttle, de Atlantis, de ruimte in.


Er worden naast de shuttle zelf nog verschillende items getoond die ook in de ruimte waren. Oa de keuken, wielen, en het toilet.

Ook de andere afdelingen zijn zeer interessant. Jammer dat het Science Center om 17 u al sluit. We hebben zeker nog niet alles gezien.We komen dus voor de verandering eens voor het donker is aan bij ons hotel in Sherman Oaks.
Terwijl mijn zoon zich bezig houdt in de fitness-ruimte en in het zwembad, draai ik een machine was in de laundromat.

Bedtijd is vandaag 23u. Morgen wordt (met 90% zekerheid) een lange dag.