Dag 12 : Santa Monica - Bakersfield - Exeter


19 juli 2013

Deze voormiddag brengen we een bezoek aan de La Brea Tar Pits.
Tussen 40.000 en 10.000 jaar geleden leefden hier sabeltandtijgers, mammoeten en andere uitgestorven dieren. Ice Age in het echt dus. Op deze plek raakten de dieren vast te zitten in een olieachtige blubber en stierven.

We wandelen door het park en komen zo langs meerdere teerputten. Awel wij vonden de zwavelgeur in Yellowstone stinken, maar dit slaat alles. (de geur is te vergelijken met de geur bij het asfalteren van een weg)

De La Brea Tar Pits zijn een bekende vindplaats van fossielen. De hier opgegraven fossielen zijn te zien in het Page Museum. En het zijn er veel blijkbaar. Van hele kleintjes tot hele grote. Er liggen ook fossielen die hier niet gevonden zijn. Mammoeten, sabeltandtijgers, luiaards, ... ofwel de cast van Ice Age.


Nu moeten we beslissen als we in LA of erbuiten gaan lunchen.
We zijn bang dat we weer in de file komen te staan zoals vorige week. Het is vrijdag en dan trekken misschien veel mensen de stad uit. Het besluit is dat we nu een granenreep eten en later een restaurant zoeken.
We hebben al een idee.

De dag dat we naar Six Flags geweest zijn, hadden we gezien dat er in Stevenson Ranch een iHop ligt. Het is nu al even geleden dat we daar nog gegeten hebben. Het denken aan de pannenkoeken doet me wel honger krijgen.

Na de lunch wippen we nog snel de Walmart binnen (ligt vlakbij iHop).

We hadden een stop bij Fort Tejon State Historic Park gepland. Er zijn gerestaureerde adobe gebouwen van het originele fort te bekijken en er is een museum over het leven in het leger en locale geschiedenis.

Maar er is een grote bosbrand. De heuvels rond het fort staan in brand en het park is tijdelijk gesloten. Het stond ruim op voorhand aangegeven. Daardoor kunnen we halt houden bij de rest area 5 mijl voor Ft Tejon. Het is er gehoorlijk druk. De lucht hangt hier ook al vol rook.Ik ga geen stops meer doen maar gewoon in 1x naar Exeter rijden. Er ligt op de route niet echt iets wat we willen zien.

Langs de 65 zien we ook het andere California:
ja-knikkers en fruitbomen.
Het goud van de 21ste eeuw.

De boomgaarden vallen op in het landschap door hun groene kleur. Steekt enorm af te tegen tegen de dorre grasvlakten waar hier en daar koeien staan te grazen.
Het was een lange, saaie rit. Ik ben dan ook zeer blij als we bij het hotel in Exeter aankomen. We checken in en verfrissen ons.

In de vroege avond rijden we naar 'downtown' Exeter. Het is maar een klein stadje dus downtown is toch een wat optimistisch gekozen naam. We gaan naar een paar murals kijken. Doorheen het stadje zijn er in totaal 29 die de geschiedenis en het dagelijks leven laten zien.

Toen we hier vorige keer waren, zijn we chinees gaan eten. Helaas is het restaurant er niet meer. In de buurt ligt Me N Eds Pizza. Het ziet er rommelig uit maar de pizza's waren heerlijk.